سید کیوان حسینی در گفتوگو با خبرنگارما در مشهد در خصوص زلزله بامداد امروز مشهد تصریح کرد: اطلاعات مرکز لرزهنگاری کشور وابسته به دانشگاه تهران صحیح است و از آنجا که مرکز تحقیقات زمینلرزه شناسی دانشگاه فردوسی یک مرکز تحقیقاتی و پژوهشی است در حال پیگیری بزرگی زلزله و منطقه تحت تأثیر آن هستیم.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا زلزله در سایت مرکز ثبت نشده است، نیز گفت: زلزلهای که دیشب در مشهد احساس شده آنقدر بزرگ نبوده که قابل احساس باشد؛ مرکز زلزلههای بزرگ و قابلتوجه را در سامانه ثبت میکند.
بر اساس اطلاعات ثبتشده در مرکز لرزهنگاری کشور، حوالی 54 دقیقه بامداد 22 خرداد زلزلهای به بزرگی یک ریشتر در عمق 10 کیلومتری زمین مشهد را لرزاند. این در حالی است که رسانهها دقایقی پس از وقوع زلزله آن را مخابره کردند.
همچنین ساعت 22:26 دقیقه دیشب زمینلرزهای به بزرگی 1.9 ریشتر عمق 10 کیلومتری زمین در بخش ششتمد را لرزانده است. ساعت 6:45 بامداد امروز نیز زمینلرزه 1.1 ریشتری در عمق 10 کیلومتری زمین در مزدآوند رخ داده و 8:50 صبح نیز منطقه چکنه در خراسان رضوی با زمینلرزهای به بزرگی 1.9 ریشتر در عمق 6 کیلومتری زمین لرزیده است.
محسن شریفنژادگفت: بارش شدید باران در اکثر مناطق سرولایت باعث واردآمدن خسارت به محورهای اصلی، فرعی، روستایی و پلها گردیده است.
وی افزود: جریان سیلاب در قسمتهایی از محور ترانزیتی عبدالله گیو - آبروان، محورهای روستایی فهنه، سوله، زیارت، بشکن، خایسک، پیر شهباز، بیدخان، عشقآباد، طالبی و تقاطع بابا بهلول، کلیدر، زیارت و همچنین محورهای روستایی برزنون، کلاته حاجی، شترسنگ، گاوکش و تقاطع فرعی عبداللهگیو باعث انسداد تمام یا قسمتی از راهها شده بود.
مسؤول نمایندگی راه و شهرسازی سرولایت گفت: با تلاش راهداران، محورهای مواصلاتی از وجود مصالح، نخاله و مواد ناشی از جریان سیلاب، پاکسازی و بازگشایی و عبور و مرور وسایل نقلیه در محورهای یاد شده امکانپذیر شد.
شریفنژاد از اجرای عملیات لکهگیری رویههای آسفالت تخریبشده در اثر سیلاب در محور ترانزیتی عبدا... گیو – آبروان خبر داد و تصریح کرد: جهت مرمت اساسی رویههای آسفالتی تخریب شده، اعتباری معادل 1600میلیون ریال در چهار کیلومتر مورد نیاز میباشد.
وی افزود: شانهسازی و احداث خاکریز در محلهایی از محور ترانزیتی عبداللهگیو – آبروان و محورهای چکنه علیا، بیدخان و خایسک که بر اثر سیلاب تخریب شده بود، با شنریزی به طور موقت، مرمت و عبور مرور برقرار شد.
مسؤول نمایندگی راه و شهرسازی سرولایت اعتبار مورد نیاز جهت مرمت و تعمیر اساسی شانههای تخریبشده راهها را حدود هزار و 500 میلیون ریال اعلام کرد و گفت: جهت احداث دیوار حائل و محافظ راه و ایمنسازی راه ترانزیتی عبدا... گیو – آبروان در کیلومتر 21 تا 600+21 اعتباری حدود هزار و 300 میلیون ریال مورد نیاز میباشد.
وی خاطرنشان کرد: جهت مرمت و تعمیر آبنمای واقع در مسیر راه روستایی چکنه علیا – فهنه و برقراری تردد ایمن نیز به اعتباری حدود 150میلیون ریال نیاز میباشد.
شریفنژاد گفت: جهت مرمت و بازسازی پل کلاته میدان در محور فرعی سلطان میدان و بازگشایی مسیر نیاز به اعتباری حدود 100 میلیون ریال و جهت احداث آبرو لولهای در محور روستایی زیارت که در اثر سیلاب به طور کامل تخریب گردیده است، نیاز به اعتباری حدود 200 میلیون ریال میباشد.